Lyhennykset ja korot

Hieman yhteen ynnäystä korko kuluista ja minimi lyhennyksistä. Hyvältä tämä ei kyllä näytä sama miten päin katsoo. Korot ja tilinhoitomaksut kuukaudessa on melkein 750 euroa ja maksettavaa tulee yli 1 660 euroa kuukautta kohti. Rehellisesti sanottuna lyhennyksiin menee suurin osa tuloista ja eipä siis ihme, että velka vain kasvaa. Tässä kohtaa alkaa tuntumaan, että olisiko viisainta heittää hanskat tiskiin ja antaa velkojen mennä ulosottoon. Omapa se on virhe, että ei ole tätä aikaisemmin pysäyttänyt.

Tämän kuluvan lokakuun kohdalla sain tuohon kulutusluottoon nro 2 (16 980 €) kokonaan maksuvapaan kuukauden ja yritän lyhentää tuota kulutusluotta nro 3 (1 170 €) hieman reilummin ja sen verran kovasti ajattelin yrittää pihistellä loppu vuoteen, että saisin tuon maksettu kokonaan pois. Tämän jälkeen käydään kulutusluoton nro 5 kimppuun ja yritetään selättää se. Alkuun nyt ainakin ajattelin, että luottokortteja en edes yritä lyhentää vaan käytän ne joka kuukauden aikana tappiin. Vaikka nyt sattuisi hieman parempi kuukausi tulemaan, niin ennemmin lyhennän korkeamman koron luottoa sitten enemmän. Tietysti ei ne rahat ole tähänkään asti riittäneet lyhentämään luottokortteja.

Hieman tässä on pelkona, että tulot laskevat tässä talven aikana ja tämä luonnollisesti vaikeuttaa tilanne entisestään. En nyt kuitenkaan anna sen vaikuttaa suunnitelmiin vaan pyrin tästä eteenpäin hoitamaan raha-asioita paremmin ja saada rahani riittämään.

Nyt on vain jo ihan pakko alkaa järjestelemään asioita oikealle mallille ja päätinkin, että pyrin vielä vähintään kerran viikossa avaamaan tänne hieman tuntoja, sekä ajatuksia. Sinänsä ihan sama lukeeko kukaan tai ei, mutta kirjoittamalla saa hieman koottua omia ajatuksia ja pikkaisen lisää motivaatiota. Viimeistään ensi viikon lopulla päivittelen tilannetta.


Kommentit

  1. Hei, täällä yksi lukia. Kirjoittaminen voi auttaa sinua itseäsi kun näet joka kuukausi miten velanlyhennys etenee !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tilannekatsaus 1.11.2023